Wbrew pozorom dzieci w wieku przedszkolnym są bardzo wrażliwe na tematykę ochrony Ziemi. To dlatego, przez miniony tydzień pięciolatki zajmowały się różnymi aspektami ekologicznego stylu życia – od rozmów i ciekawych dyskusji, oglądania materiałów edukacyjnych, przez prace plastyczne, aż do zajęć kulinarnych. Okazuje się bowiem, że mądre i zdrowe nawyki żywieniowe mają wiele wspólnego z szeroko rozumianą ekologią! Poza tym to ogromna frajda zrobić samodzielnie posiłek, dokonać wyboru składników, stworzyć niemal obraz na toście
i zjeść swoje dzieło z apetytem, bez ponaglania. Okazuje się, że potencjał na małych Masterchefów jest w grupie 5latków ogromny! Drodzy rodzice, szkoda, ze mogliście zobaczyć tego na żywo!!! Mam nadzieję, że ta relacja chociaż w części oddaje atmosferę piątkowego dnia i świetnej nauki przez zabawę – na co liczy, nadal oblizujący się ze smakiem na myśl o tym dniu, Wasz reporter.
PS: Bardzo dziękujemy Rodzicom za pomoc organizacyjną! Bez Was nie byłoby to możliwe.